страница-банер

Вести

Предности и недостатоци на менталниот ѕид за завеса

Предности:
Досега, менталниот завесен ѕид беше доминантен восистем за завеса . Лесниот материјал го намалува оптоварувањето на зградата и обезбедува добар избор за високи згради. Водоотпорни, анти-fouling, анти-корозивни перформанси се одлични, за да се осигура дека површината на зградата трае долго; Обработката, транспортот, инсталацијата и изградбата се релативно лесни за имплементација, обезбедувајќи силна поддршка за неговата широка употреба; Разновидноста на боите и способноста да се комбинираат во различни форми го прошируваат дизајнерскиот простор на архитектот; Висок сооднос перформанси-цена, лесен за одржување, долг работен век, во согласност со барањата на сопствениците. Затоа, менталниот завесен ѕид е како многу моќна архитектонска форма, многу корист.

ѕид за завеса (3)
Недостатоци:
1. Способност против деформација на системот за завеси: мора да се изврши научна механичка пресметка на секој важен дел од системот за ѕидови на завеси, земајќи го предвид влијанието на притисокот на ветерот, мртвата тежина, земјотресот, температурата и другите ефекти врз системот на завесни ѕидови, и внимателно проверете ги вградените делови, системот за поврзување, панелите и сврзувачките елементи за да се осигурате безбедноста наприлагоден ѕид за завеса.
2. Дали плочата прифаќа пловечка врска; Пловечката врска обезбедува способност за обновување на завесниот ѕид по деформација, обезбедува интегритет на завесниот ѕид и ја избегнува деформацијата предизвикана од дејството на завесниот ѕид и избегнува појава на испакнување или попуштање на површината на завесата ѕид.
3, режим на фиксација на плочи: режимот на фиксација на плочата игра одлучувачка улога во плошноста на инсталацијата на плочата. Неконзистентната сила на секоја фиксна точка на плочата ќе предизвика деформација на површинскиот материјал и ќе влијае на ефектот на надворешната декорација, така што фиксниот режим на плочата мора да се фиксира со набивање на фиксно растојание за да се обезбеди мазност нафасада на завеса.
4, задниот дел на таблата е разумно поставена засилување, со цел да се зголеми силата и вкочанетоста на таблата. Растојанието на распоредот на арматурата и цврстината и вкочанетоста на самата арматура мора да ги исполнуваат барањата за да се обезбеди функцијата за употреба и безбедноста на завесниот ѕид.
5. Дали методот на водоотпорно запечатување е разумен: постојат многу водоотпорни методи за запечатување, вклучувајќи структурно водоотпорно, внатрешно водоотпорно и гумено запечатување. Цената на различните методи на запечатување не е иста.
6, изборот на материјали за да се исполнат спецификациите наконструкција на завеса, стандарди и барања за дизајн.
7. Дали има зајакнувачки мерки на работ на расклопување на композитниот материјал на панелот: преклопниот раб на материјалот од композитниот панел ја задржува само дебелината на предната плоча, дебелината е потенка и јачината е намалена, така што расклопувањето мора да има сигурни мерки за зајакнување .

Испратете ни ја вашата порака:

ИСТРАЖУВАЈ СЕГА
  • * CAPTCHA:Ве молиме изберете гоКуќа


Време на објавување: 17-февруари 2023 година
WhatsApp онлајн разговор!