itulau-fa'ailoga

Tala Fou

E fa'afefea ona 'alofia le 'ele pa'epa'e ile paipa fa'aaumea?

O le 'ele pa'epa'e o se fa'ailoga fa'atosina. O le matafaioi mo lona puipuiga o lo'o taoto i le auala e teu ai, taulimaina ma teuina a'o le'i fa'apipi'iina ma fa'aoga le oloa. O le i ai o le 'ele pa'epa'e e le o se ata i luga o le fa'atinoga o le pa'u u'amea, ae o le matafaioi a i latou uma o lo'o a'afia i le sapalai sapalai ina ia mautinoa e iloa le mafua'aga o le 'ele pa'epa'e ma fa'aitiitia le a'afiaga o lona tupu ile uamea fou. A oʻo mai i Saina paipa uʻamea vevela, lea o loʻo faʻaalia ai le uamea fou i vai mama (timu, sau poʻo le condensation), i totonu o se siosiomaga e le lava le okesene, o le a faʻaauau pea ona tali atu le vai ma le zinc ma faʻasolosolo faʻaumatia le ufiufi. O le tulaga sili ona taatele e tupu ai le 'ele pa'epa'e, o mea uamea o lo'o fa'apipi'i fa'atasi, fa'apipi'i mau, po'o le taimi fo'i e mafai ai ona so'o le vai i le va o mea ma tumau mo se taimi umi.

paipa alavai

E masani lava, o le vai mama (H2O) e leai ni masima fa'amavae po'o ni minerale ma o le zinc o le a vave ona tali atu i le vai mama e fausia ai le zinc hydroxide, o se oxide pa'epa'e pa'epa'e ma e le mautu o le zinc. O alavai uamea e aofia ai se ufiufi manifinifi o le zinc ua fusia i se mea uamea. O lenei tu'ufa'atasiga e maua ai meafaitino o lo'o i ai mea fa'ainisinia o le sila ua fa'aleleia ma le fa'afefeteina o le zinc. Ae ui i lea, o le taimi lava e osofaia ai le mea uamea ma ua fausia ai le zinc hydroxide compounds, e manaʻomia le aveese o oloa oxide mai luga ona: 1) o lo latou i ai e taofia ai le faʻavaeina o oxide faʻavae carbonate; 2) e matagā.

E tusa ai ma paipa u'amea taai malulu, toe pasivating luga galvanized o se isi togafitiga taua tele mo paipa uamea i le auaunaga. Aemaise lava, pe a tupu le elea paʻepaʻe ma o le meataitasi e mafai ona faʻaauau pea ona faʻaalia e mafai ona faʻalauteleina ai le pala, toe faʻafefe o luga e mafai ona faia e ala i le togafitia o luga i se vaifofo o le 5% sodium dichromate 0.1% sulfuric acid, pulumu ma se pulumu uaea malo mo le 30 sekone a'o le'i fufulu mae'ae'a. I le avea ai o se tagata gaosi oloa uʻamea uʻamea Saina i Saina, matou te fia tuʻuina atu se numera o laasaga faigofie e mafai ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai le fausiaina o le paʻepaʻe paʻepaʻe e pei ona taua i lalo mo lau faʻamatalaga:
• Fa'amamago le galuega o lo'o teuina
• Fa'apipi'i mea e fa'ataga ai le fe'avea'i o le ea i le va o luga
• Fa'aputu mea o lo'o fa'apipi'i ina ia mafai ona tafe mai le vai
• Fa'amama le pito i luga i vai fa'apitoa po'o ni pa'u pa'epa'e e puipuia ai le susū fa'afeso'ota'i i luga o le uamea.

Auina mai lau savali ia i matou:

FESILI NEI
  • * CAPTCHA:Fa'amolemole filifili leKi


Taimi meli: Aukuso-20-2018
WhatsApp Online Chat!