itulau-fa'ailoga

Tala Fou

O le gaosiga o le uamea a Saina na ausia le maualuga o le 900 miliona tone i le 2018

Uamea gaosi a Saina opaipa uamea fausagana maua se faamaumauga maualuga i le 2018, faatasi ai ma le toeitiiti atoa le tolu tausaga le saoasaoa o le tuputupu ae. I le aso 22 o Ianuari, na tuʻuina atu ai e le ofisa o fuainumera faʻamaumauga a Saina faʻamaumauga i luga o le uʻamea uʻamea. I le 2018, o le gaosiga faʻaopoopo a Saina o le uʻamea puaa, uʻamea leaga ma le uamea o le 771 miliona tone, 928 miliona tone ma le 1.16 piliona tone, i le faasologa, i luga ole 3 pasene, 6.6 pasene ma le 8.5 pasene i lea tausaga ma lea tausaga. O le tuputupu aʻe o le sili atu i le 5 pasene i le tausaga ua manatu o le "maualuga" i totonu o le uʻamea a Saina, lea o loʻo i ai le malosi o le sili atu i le 1bn tone. Na gaosia e Saina le 832 miliona tone o le sila i le 2017, o se faʻaopoopoga o le 5.7 pasene i lea tausaga. ua popole i le alamanuia.I lana fonotaga faasalalau ta'i kuata mo le 2018, na finau ai le asosi u'amea ma uamea a Saina e faapea o le saoasaoa o le faalauteleina o le a tuu ai le mamafa i tau uamea.

IMG_20150413_122515

Ae na faʻaauau pea le faʻatupulaia o le sila a Saina i le 2018, i luga ole 0.9 pasene mai le tausaga talu ai. I le tausaga ua tuanaʻi, na ausia ai e le kamupani uamea se paleni i le va o le gaosiga ma le manaʻoga, ma le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe o le gaosiga opaipa uamea faatafafae mafua ona o mea e pei o le vave faʻasalalau o manaʻoga maketi i totonu o le atunuʻu ma le gaosiga gafatia. O le fua faatatau o le fa'aogaina o u'amea u'amea fa'ameamea ma fa'a'oloa gaosi ua fa'amauina se si'itaga tele fa'aletausaga talu mai le 2014.

E tusa ai ma le CISA, uamea gaosiga mai kamupani e le o ni sui auai o loʻo tuputupu aʻe vave nai lo tagata CISA. I le 11 masina muamua o le tausaga talu ai, o le uʻamea puaa, uʻamea mama ma oloa uʻamea o pisinisi e le o ni sui auai na siitia i le 9.75 pasene, 13.92 pasene ma le 13.88 pasene, i le faasologa. O le gaosiga uamea o lepaipa uamea malumai pisinisi a le au paia o Saina asosi uamea e sili atu nai lo le 70% o galuega faatino a le atunuu. O le malosi o lenei faatupulaia vave ua amata ona faaitiitia, faatasi ai ma le gaosiga o le uʻamea mama na paʻu i lona tulaga maualalo talu mai Aperila o le tausaga talu ai ia Tesema.

E tusa ai ma le Ofisa o Fuainumera Faamauina, o le averesi o le gaosiga o le sila i aso taitasi e 2.4555 miliona tone ia Tesema o le tausaga talu ai, i lalo 5.1 pasene masina i lea masina ma luga 8.2 pasene tausaga i lea tausaga. A faatusatusa i le vaitaimi lava e tasi o le tausaga talu ai, sa i ai se siitaga maoae. Ae ui i lea, faʻafetai i le tuʻufaʻatasia o le faasolosolo malie o le ulufale atu i le vaitau vaivai i le taumalulu ma le faʻaleleia atili o le puipuiga o le siosiomaga, o le gaosiga o aso uma ia Tesema na pa'ū i le 8,9% mai le maualuga o le 2,695 miliona tone talu mai Setema 2018. fua faatatau okamupani paipa uameai le atunuu atoa e 76.48%, i lalo 2.28 pasene mai ia Novema ma le maualalo foi talu mai Aperila o lena tausaga.

Auina mai lau savali ia i matou:

FESILI NEI
  • * CAPTCHA:Fa'amolemole filifili leVaalele


Taimi meli: Mati-25-2019
WhatsApp Online Chat!